kamera

КАКВО ОЗНАЧАВАТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА КАМЕРАТА ??????


Имате търговски обект или офис и искате да сложите видеонаблюдение?????? На пазара е пълно с камери на цени от 50.00 – 60.00 лв. до хиляди за бройка. Разбира се, ще извикате специалист, който да ви продаде най – доброто за вашия случай, но не е лошо да сме информирани, какво точно ни предлагат и дали си заслужава цената.


На първо място зависи дали камерата ще бъде монтирана във вътрешно помещение или при външни условия. При външен монтаж се изисква камерата да бъде вандало и водо устойчива. Може и влагоустойчива ако е под навес. Вземете под внимание и на колко метра трябва да хвърля тази камера, каква е светлината във и извън помещението.


Ще ви представя и най – важните характеристики, които да гледате в една камера, в зависимост от това дали ще я монтирате в помещение или при външни условия.


1. HAD CCD sensor – чувствителност на светлина. Размерът на CCD директно въздейства на зрителното поле. Вие също трябва да вземете предвид и размерът на обектива. Основното е правилото на палеца - 9 м. на ширина на 10 м. дълбочина в продължение на 3.6 мм обектив Sony 1/4 "CCD. Правилото за Sony 1/3" CCD е 13 м. на широчина на 10m. дълбочина. Когато към HAD CCD sensor има DSP – тогава образът при затъмнение е по – ясен. Намалява контраста при видеонаблюдението.

2. LUX – видимост. Колкото повече стойността е към 1 – видимостта е добра при светлина. При стойност към 0 – видимостта е добра при тъмнина. 1 – подходяща за светли помещения, 0 – подходяща за слабоосветени помещения и нощно наблюдение.

3. TVLine – брой линии на екрана /нещо като резолюция/, стандартното тв излъчване се предава на 288 линии. Колкото по – висока е тази стойност, толкова резолюцията е по – добра.

4. DNR Digital noise reduction – Нарушението в излъчването е намеса във видео сигнала, който се показва като неясни петна. Това може да бъде причинено от слабо осветление, токови смущения, топлина. DNR е техника за премахване на шума от видеосигнала чрез прилагане на цифров филтър. Това прави изображенията по-ясни и намалява размера на видео файл. 2D филтъра намалява шума, който може да се породи при слаба светлина. Този тип филтър понякога се бърка с движение, което води до размазване пътеки. Филтър 3D отива една стъпка по-далеч и ефективно намалява шума в статични изображения и снимки с движение.

5. S/N ratio - Изразено с по-нетехническа терминология, отношението сигнал-към-шум сравнява нивото на произволен сигнал (например музика) с нивото на фоновият шум. Колкото това отношение е по-голямо, толкова фоновият шум е по-малко забележим.

6. AES Automatic Electronic Shutter – по- висока скорост на капака, повече снимки, повече кадри, повече детайли. Тази система е алтернатива на АВТО ИРИСА

7. AWB Auto White Balance – технология корегираща white and gray-scale параметрите на видеото, базирайки се на цветовата температура на гледаната сцена. Камера с такава технология ще е напълно достатъчна за околна среда с рядкопроменяща се светлина.

8. CCD – чип, който трансформира аналоговите вълни светлина в дигитални

9. AGC Automatic Gain Control explained – Когато светлината на гледаните сцени падне под допустимия праг, AGC активира и усилва сигнала, за да запази светлочувствителността.

10. BLC – поправя щетите, които нанася яркостта на пряко попадналата светлина. Коригира образи, които биха изглеждали тъмни, като силно осветени и добре изглеждащи


Надявам се, че Ви бях полезна, а ако все още ви изглежда сложно да си изберете сами камера, ние ще ви помогнем в избора и монтажа
ПРОФИЛАКТИКА НА КОМПЮТЪРА

ВИРУС !!!!

ИСКАМ НОВ КОМПЮТЪР, КАК ДА ГО ИЗБЕРА

КАК ДА НАПРАВИМ ПО ЕФЕКТИВЕН РУТЕРА

КАКВА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ДА СЛОЖА НА КОМПЮТЪРА

БЛОГ