ruter

КАК ДА НАПРАВИМ ПО - ЕФЕКТИВЕН РУТЕРА


Рутерът е устройство, което е все по – необходимо за всяко едно домакинство, за бизнеса още повече. За да достига интернет връзката до всеки един компютър вече не е необходимо целия офис или дома ви да бъде опасан от кабели. Просто ви трябва подходящ рутер и мрежова карта за съответния компютър.

Имайте предвид следните обстоятелства при избора и на рутер:


1. Силата и стабилността на сигнала ще зависят от стандарта на рутера и картата. По този въпрос по- добре не се блъскайте сами, а се посъветвайте с продавача. Той ще ви насочи и как да инсталирате и свържете избраната машинка към безжичната мрежа.

2. Силата и стабилността на сигнала ще зависят от разстоянието между устройствата и от това какво има между тях /например стени /. Ако в характеристиките е записано, че осигурява покритие на 300 м. , това сигурно е така по права линия и без стени или етажи между устройството и компютъра. Материалът от който са направени стените също има значение. Най – просто при избора на рутер не се лъжете по квадратурата на жилището или офиса, а отчетете препятствията по пътя на сигнала. За да достига сигнала равномерно до всички желани точки, постарайте се да сложите рутера по средата на жилището / офиса.

3. Силата и стабилността на сигнала ще зависят от насочването на антената на рутера. Тя излъчва сигнал на 360 градуса по надлъжната си ос, но не и по напречната. Тоест, ако сигнала е слаб можете внимателно да завъртите антенката, докато получите по – добър резултат. Ако рутерът е с повече от една антена, вижте дали в инструкциите не е отбелязано в какво положение една спрямо друга трябва да са антените, за да имате най – добър сигнал до всички желани точки. При някой устройства и това е от значение.

4. Силата и стабилността на сигнала ще зависят от доброто охлаждане на рутера. Ако няма добра вентилация, ще започне да прегрява и често да се рестартира сам. Естествено и бързо ще си замине. Както за компютъра, така и за рутера трябва да осигурите добра вентилация.

5. За да направите по – добър сигнала до компютъра, можете да сложите допълнителна лан карта

6. Не на последно място е сигурността. Сложете парола на интернета си, за да не се свързват комшиите с вашия рутер. Колкото повече потребители, толкова по – слаб сигнал.
ВИРУС !!!!

ИСКАМ НОВ КОМПЮТЪР, КАК ДА ГО ИЗБЕРА

КАКВО ОЗНАЧАВАТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА КАМЕРАТА

КАКВА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ДА СЛОЖА НА КОМПЮТЪРА

БЛОГ